(Vakantie) verzorging aan huis

(Vakantie) verzorging aan huis

Wanneer u wil genieten van een welverdiende vakantie zorg ik graag voor uw huisdieren. De vakantieservice is ook mogelijk wanneer u tijdelijk niet voor uw huisdier(en) kan zorgen, door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, neem ik graag de zorg van u over.
De vakantieservice bied ik aan voor katten, konijnen en knaagdieren. Heeft u ook andere dieren in huis die verzorging nodig hebben? Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Waarom verzorging aan huis?

Doordat de dieren in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven hebben ze veel minder last van stress. Ze hoeven namelijk niet vervoerd te worden en te wennen aan een andere omgeving met andere geuren en geluiden. Het enige dat anders zal zijn is de persoon die eten, drinken en aandacht komt brengen.
Stress kan voor vele gezondheidsklachten zorgen, met alle gevolgen van dien. Om een paar voorbeelden te noemen: minder eetlust of helemaal niet meer eten, angst, darmproblemen, krabben aan meubels, verminderde weerstand, behoefte naast de kattenbak, etc.
Het is dus erg belangrijk om hier rekening mee te houden, en dit zo veel mogelijk te beperken.

Interesse?


Wanneer u een interesse heeft in de vakantieservice zal er eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden, dit is zodat u kennis met mij kan maken en andersom leer ik ook graag u en uw huisdieren kennen. Het wederzijds vertrouwen creëren is immers erg belangrijk.
Tijdens dit gesprek bespreken we wat u van mij kan verwachten en hoor ik graag van u wat uw huisdier(en) gewend is/zijn qua verzorging. Ik zal proberen zo veel mogelijk het normale ritueel aan te zouden zoals de dieren dit gewend zijn.

Heeft uw huisdier extra zorg?

Wanneer een dier naast de normale verzorging extra zorg nodig heeft, zoals medicatie dan is dit totaal geen probleem. Ik heb ervaring met het toedienen van verschillende medicatie (ook insuline).

Wat als er een dierenarts nodig is tijdens de vakantieservice periode?

Wanneer ik tijdens de periode constateer dat een dier zich anders gedraagt zal ik ten alle tijden contact met u opnemen. Indien ik van mening ben dat het dier direct medische aandacht nodig heeft, zal ik ook contact opnemen met uw dierenarts. De eventuele dierenarts kosten zullen aan u als eigenaar worden doorberekend.

Service
 • Voeren en water verversen
 • Groenvoer wanneer de dieren dit gewend zijn
 • Iedere dag de kattenbak(ken) uitscheppen
 • Iedere dag de natte plekken/keutels uit de kooi(en) verwijderen
 • Medicatie toedienen
 • Vanaf 7 dagen de kattenbak(ken) schoonmaken
 • Vanaf 7 dagen de kooi(en) verschonen
 • Aandacht voor uw dier wanneer deze hier behoefte aan heeft*
 • Aandacht voor de gezondheid van uw dier**

* Wanneer een dier niet geaaid wil worden of niet wil spelen dan is dat ook prima Ik zal dan gewoon in de ruimte gaan zitten en laat de dieren zelf bij mij komen, soms hebben ze iets meer tijd nodig om te wennen aan een nieuw gezicht.

** Door mijn paraveterinaire achtergrond en ervaring met veel verschillende dieren beschik ik over genoeg kennis en ervaring om een goede inschatting te kunnen maken over de algemene gezondheid van uw huisdier(en).

Extra service (in overleg)
 • De post van de deurmat/uit de brievenbus halen
 • Afvalcontainer aan de straat zetten en weer binnen halen
 • Kamerplanten water geven
 • Andere zaken ook mogelijk in overleg