Vakantieplanning 2020 en meer…

Tijd om jullie weer even een beetje bij te praten over de business…

Vakantiedrukte

Het is pas maart maar toch ben ik al druk bezig met de planning voor de komende maanden. Zoals het er nu uit ziet gaan we weer een drukke tijd tegemoet. Er zijn al best veel aanvragen binnen, vooral voor mei, juni en juli. Ik wil jullie daarom op het hart drukken om echt op tijd je vakantie door te geven.
Dit jaar heb ik veel meer vaste uitlaathondjes dan vorig jaar en deze draaien ook mee in de planning (als ze niet zelf op vakantie zijn.) Daardoor zijn de doordeweekse dagen ook mogelijk sneller vol. Dus nogmaals, reserveer op tijd! Ik werk maar alleen en heb ook maar 24 uur in een dag.
Ervaringen hebben geleerd dat er, naar mijn mening, door veel mensen nog steeds vaak te laat wordt gezocht naar iemand die de huisdieren kan verzorgen, dus begin op tijd!

Geef aanpassingen tijdig door

Alle honden eigenaren van ‘mijn vaste hondjes’ wil ik ook alvast vragen om zo snel mogelijk door te geven wanneer zij zelf vrij zijn/vakantie hebben (pasen, pinksteren, koningsdag, meivakantie, zomervakantie). Dan maken deze hondjes op die dag weer een plekje vrij voor een ander dierenvriendje die er heel blij mee is.

Corona

Zoals iedereen merkt is er een hele hoop gaande omtrent het Coronavirus, zeker bij ons in en om Tilburg. Het advies is afgegeven om zo veel mogelijk vanuit thuis te werken. Laat dat nou net wat lastig zijn met mijn beroep… Gelukkig voel ik me op dit moment prima, ken ik niemand die het virus heeft en is er nog niet zo veel om me druk over te maken. Maar ja wat als… iedere week kan anders zijn natuurlijk.
Ik ben met er erg van bewust dat, mocht ik opeens toch ziek worden en in quarantaine moeten, dat de zorg voor de beestjes opgevangen moet worden. Wat betreft de uitlaathonden is dat meestal wat makkelijker, omdat de eigenaren in de meeste gevallen gewoon aan het werk zijn. Maar bij de huisdieren waarvan de eigenaren op vakantie zijn is dat wat moeilijker… Daarom adviseer ik om vooraf na te denken over een eventuele back-up, dus iemand die de noodzakelijke zorgen op kan vangen indien het zo is dat ik toch uitval. Ik ga er niet van uit dat deze back-up nodig is, maar better safe than sorry. Het zal een hoop stress schelen.

Tarieven

In januari 2020 zijn onze prijzen niet veranderd, toch gaat er deze zomer per 1 juli 2020 wat veranderen. Huidige klanten zullen tijdig op de hoogte gesteld worden van de verandering in de tarieven, zodat zij akkoord kunnen geven of toch een andere oplossing kunnen gaan zoeken.
Voor strippenkaarten van de hondenuitlaatservice die op moment van de wijziging al gekocht zijn zal géén toeslag worden gevraagd. Bij ‘losse’ wandelingen geld dat alle wandelingen na 1 juli volgens de nieuwe tarieven gaan. Voor verzorgperiodes die geboekt zijn vóór 1 juli, ook als de verzorgperiode zelf na 1 juli is, zal het oude tarief nog gelden.

Hondenstop

De afgelopen maanden tot een jaar is de hondenuitlaatservice enorm hard gegroeid met, met als resultaat dat ik een hondenstop heb ingelast. Ik kan echt geen nieuwe hondjes meer aannemen. Een hondje die af en toe een keer mee wil wandelen is soms nog wel mogelijk maar de kans bestaat dat ik ook hiervoor ‘nee’ moet zeggen, zeker als dit een last-minute aanvraag is. Helaas, ik kan niet iedereen helpen, maar vragen mag altijd!